Επισκεφθείτε:

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Ελλάδα Καθαρή

Ελλάδα Καθαρή – http://www.cleanupgreece.org.gr
Η «Ελλάδα Καθαρή» είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός φορέας με έδρα την Αθήνα, που δραστηριοποιείται από το 1993, με σκοπό τη βελτίωση της υφιστάμενης περιβαλλοντικής κατάστασης, μέσω της ενημέρωσης, της ευαισθητοποίησης και της κινητοποίησης του ελληνικού κοινού σε θέματα περιβάλλοντος.

Συμμετέχει σε δραστηριότητες της πρωτοβουλίας «Clean up the World» και αποτελεί επίσημο μέλος του Mediterranean Action Plan του προγράμματος περιβάλλοντος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ειδικότερος στόχος της «Ελλάδα Καθαρή» είναι να συμβάλλει στη συνειδητοποίηση των πολιτών στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, υπό το πρίσμα της ανάπτυξης και της απασχόλησης, να αλλάξει την υπάρχουσα συμπεριφορά ως προς τα πρότυπα παραγωγής και κατανάλωσης ώστε να αποτραπεί η εξάντληση των φυσικών πόρων και η καταστροφή του περιβάλλοντος και να ενεργοποιήσει τους πολίτες σε ένα νέο τρόπο ζωής που όχι απλώς θα σέβονται το περιβάλλον, αλλά θα θεωρούν την προστασία του ως πρωταρχικό τους μέλημα.

Τα προγράμματα και οι δραστηριότητες της Ελλάδα Καθαρή καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της σημερινής περιβαλλοντικής κατάστασης της χώρας μας. Το έργο της επικεντρώνεται σε τρεις τομείς δράσης. Στον τομέα των εθελοντικών προγραμμάτων, στον τομέα της έρευνας, και στον τομέα της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: