Επισκεφθείτε:

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών

Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών - www.hcmr.gr Σας καλωσορίζουμε στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

Tο νεοιδρυθέν κέντρο Θαλάσσιας Έρευνας (EΛKEΘE), με εγκαταστάσεις σε διαφορετικούς χώρους, ιδρύθηκε για να συντονίσει την κρατική χρηματοδοτούμενη θαλάσσια έρευνα στην Eλλάδα. Aπό την ίδρυσή του, με Kυβερνητικό Διάταγμα της 3 Iουνίου 2003, το κέντρο λειτουργεί με ενιαία διοικητική δομή. Tώρα τα Eρευνητικά Iνστιτούτα του EKΘE και του IΘABIK μαζί με τους σταθμούς έρευνας πεδίου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους καθώς και τις ερευνητικές τους δυνατότητες.

Tο EΛKEΘE αποτελείται από 5 Iνστιτούτα, το καθένα υπεύθυνο για ένα διαφορετικό θεματικό αντικείμενο.

Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας
Ινστιτούτο Υδατοκαλλιεργειών
Ινστιτούτο Θαλασσίων Βιολογικών Πόρων
Ινστιτούτο Εσωτερικών Υδάτων
Ινστιτούτο Θαλάσσας Βιολογίας και Γενετικής
Για να μπορέσει το κέντρο να διεκπεραιώσει τα ερευνητικά του προγράμματα, υπάρχει διοικητική και τεχνική υποστήριξη στην οποία συμπεριλαμβάνονται:

το E/Σ AIΓAIO
το E/Σ ΦIΛIA
το σύγχρονο επανδρωμένο υποβρύχιο ΘETIΣ
το ρομπότ ROV βαθειάς θάλασσας MAX Rover
το ρομπότ ROV βαθειάς θάλασσας SUPER ACHILLES
Στην ιστοσελίδα τα ΕΝΥΔΡΕΙΑ θα έχετε άμεση πρόσβαση στα δύο ενυδρεία του ΕΛΚΕΘΕ.

Πληροφορίες ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ με το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. και μια συνεχώς ενημερωμένη σελίδα για τα ΝΕΑ του κέντρου, σας κρατούν σε συνεχή επαφή με ανθρώπους και γεγονότα.

Το τμήμα Βιβλιοθήκης, Τεκμηρίωσης & Πληροφόρησης, παρέχει για τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χρήστες, ένα μέγιστο αριθμό πληροφοριών για τις θαλάσσιες επιστήμες, δεδομένα καθώς και αποτελέσματα ερευνών. Το ευρύ επιστημονικό κοινό μπορεί να έχει πρόσβαση στο περιοδικό Journal of Mediterranean Marine Science, του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ., καθώς και δημοσιεύσεις του Κέντρου.

Απευθείας σύνδεση με το εκπαιδευτικό υλικό που προετοιμάζεται από την Εκπαιδευτική Μονάδα του ΕΛΚΕΘΕ και την μονάδα Πολυμέσων του ΕΛΚΕΘΕ(σε διάφορες γλώσσες) για το ευρύ κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: