Επισκεφθείτε:

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Σύλλογος Προστασίας Κηφισίας

Σύλλογος Προστασίας Κηφισίας - http://www.silogoskifisias.gr Ο Σύλλογος Προστασίας Κηφισιάς ιδρύθηκε το 1979 με σκοπό την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, τη διατήρηση της Κηφισιάς ως κηπούπολης και περιοχής αμιγούς κατοικίας και την διαφύλαξη της πολιτιστικής της ταυτότητας. Ο Σύλλογος αριθμεί σήμερα περίπου 1000 μέλη.

Οι κυριότερες επιδιώξεις του είναι:

Η θέσπιση αυστηρής πολεοδομικής νομοθεσίας.
Η διοχέτευση της υπερτοπικής κυκλοφορίας εκτός Κηφισιάς.
Η διατήρηση της Πεντέλης ως δασικής και αναδασωτέας έκτασης.
Η ενημέρωση των Κηφισιωτών για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.
Η οριοθέτηση και προστασία των ρεμάτων και η διαφύλαξη του πρασίνου.
Η προστασία της ζώνης αμιγούς κατοικίας και ο περιορισμός των εμπορικών χρήσεων.
Η συμμετοχή στην παγκόσμια προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη..
Η αναβίωση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων που χαρακτήριζαν την Κηφισιά.
Ο Σύλλογος Προστασίας Κηφισιάς ιδρύθηκε το 1979 από μία ομάδα Κηφισιωτών με σκοπό την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, τη διατήρηση της Κηφισιάς ως κηπούπολης και περιοχής αμιγούς κατοικίας και την διαφύλαξη της πολιτιστικής της ταυτότητας.

Ο Σύλλογος διοικείται από εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται κάθε δύο χρόνια από τη Γενική Συνέλευση των μελών. Μέλη μπορούν να γίνουν όσοι ενδιαφέρονται για την Κηφισιά και συμμερίζονται τους σκοπούς και τους στόχους του Συλλόγου. Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο μπορούν να είναι όλα τα μέλη του Συλλόγου. Ο Σύλλογος στεγάζεται σε ένα ωραίο διατηρητέο σπίτι της Κηφισιάς, στην οδό Διονύσου 65.

Οι κυριότερες πηγές εσόδων του Συλλόγου προέρχονται από τις συνδρομές των μελών και τις διάφορες εκδηλώσεις. Η συνδρομή είναι ετήσια και το ποσό συμβολικό (40€ ετησίως), ώστε να είναι προσιτό σε κάθε μέλος. Κατά καιρούς συμπληρωματική πηγή εσόδων είναι ευγενικές προσφορές χορηγών, όπως το κατάστημα Hondos Center Κηφισιάς, η εταιρεία Marvo, η NESTLE, ανώνυμα μέλη του Συλλόγου και παλαιότερα η Colgate Palmolive, η Citibank, η American Express και η Eurobank.

Δεν υπάρχουν σχόλια: