Επισκεφθείτε:

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Ε.Σ.Ε.Ν. – Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Ναυαγοσωστών

Ε.Σ.Ε.Ν. – Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Ναυαγοσωστών http://www.pashna.gr Η Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής ιδρύθηκε το 1995 με διευθύντρια την Βάνια Βήχου και είναι η Πρώτη Αναγνωρισμένη Σχολή Ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα ( Πρώτος Αρ. Αδείας Μ3111.4/1/95/575, Νέος Αρ. Αδείας 2118.6/48/01/20/12/01 ).
Η ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ μέσα στα 14 χρόνια λειτουργίας της οδηγεί της εξελίξεις στο χώρο της Ναυαγοσωστικής.Η Ομάδα Διάσωσης και οι απόφοιτοι της Σχολής έχουν βραβευτεί από Δήμους και υπευθύνους Λουτρικών Εγκαταστάσεων -Ξενοδοχειακών Συγκροτημάτων - Waterpark για τις σωτήριες επεμβάσεις τους.
Μέλη της ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ το 2004 (χρονιά της Ολυμπιάδας και του Εθελοντισμού) ίδρυσαν το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Ναυαγοσωστών (Ε.Σ.Ε.Ν) , έναν μη κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό Οργανισμό που ανήκει στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Αριθμός Μητρώου 6/2004). Στόχος του Ε.Σ.Ε.Ν είναι η Εθελοντική Ναυαγοσωστική κάλυψη Εκδηλώσεων στις οποίες δεν υπάρχουν Επαγγελματίες Ναυαγοσώστες καθώς και η οργάνωση μιας Πανελλήνιας Εκστρατείας Ενημέρωσης πάνω σε θέματα Ναυαγοσωστικής και Α' Βοηθειών.


ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ
4.500 Μέλη - Ναυαγοσώστες και 50 εκπαιδευτές . Το 80% των Ελλήνων Ναυαγοσωστών έχουν αποφοιτήσει απ'την ΠΑΣΧΝΑ. Η γεωγραφική κατανομή των εκπαιδευτών - Ναυαγοσωστ΄σν της Σχολής καλύπτει ολόκληρη την Ελλάδα. Η Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής συνεργάζεται με Σχολές και Ομοσπονδίες σε όλο τον κόσμο.


ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Τα Κεντρικά Γραφεία της ΠΑΣΧΝΑ βρίσκονται στον Πειραιά , Ακτή Μουτσοπούλου 70 , στην Μαρίνα Ζέας κοντά στο ΥΕΝ και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά. Θεωρούμε ότι το μεγαλύτερο λιμάνι - κέντρο της ναυτιλίας της χώρας , αποτελεί το πλέον κατάλληλο μέρος για την μεγαλύτερη και αρχαιότερη Σχολή Ναυαγοσωστικής.
Τα μαθήματα λαμβάνουν χώρα καθ'όλη την διάρκεια του έτους σε κάποια από τις πολλές πισίνες - παραλίες με τις οποίες συνεργαζόμαστε . Έτσι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν το χώρο εκπαίδευσης ανάλογα με την περιοχή που μένουν.

ΠΙΣΙΝΕΣ:
Κολυμβητήριο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά στο Χατζηκυριακειό. Στο συγκεκριμένο χώρο πραγματοποιούνται και οι εξετάσεις που διοργανώνει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά για Άδεια Εργασίας Ναυαγοσώστη. Έτσι οι μαθητές της ΠΑΣΧΝΑ έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις στον κατάλληλο χώρο.

Δημοτικό Κολυμβητήριο Νίκαιας ( Πλάτωνα ). Κλειστό θερμαινόμενο κολυμβητήριο που βρίσκεται απέναντι από το Village Park στο Ρεντη.

Κολυμβητήριο Πανιωνίου Ν. Σμύρνης.

Λίμνη Βουλιαγμένης. Η θερμοκρασία του νερού της Λίμνης παραμένει σταθερή ( 22οC ) Χειμώνα - Καλοκαίρι . Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε αυτούς που εκπαιδεύονται το χειμώνα στα κολυμβητήρια να αναπληρώνουν τα μαθήματα που αφορούν τη θαλάσσια διάσωση σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές στη θάλασσα.



ΠΑΡΑΛΙΕΣ:

Παραλία Βάρκιζας YABANAKI
Παραλία Ά Βούλας ( Απολλώνιες Ακτές)
Παραλία Βουλιαγμένης
Παραλία Π. Φαλήρου ( μπροστά στο Ξενοδοχείο Ποσειδών )
Παραλίες Βοτσαλάκια και Φρεαττίδα στον Πειραιά.
Παραλία Αυλάκι στο Πόρτο Ράφτη


ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΗΣ

2 Ναυαγοσωστικά οχήματα JEEP 4X4 χρώματος κίτρινου, μάρκας JEEP WRANGLER ΚΑΙ VOLKSWAGEN TARO
Ναυαγοσωστικό Φουσκωτό Σκάφος κατάλληλα διαμορφωμένο για διασώσεις και με ειδική ράμπα για το πλωτό φορείο.
Ναυαγοσωστικά καγιάκ του Αμερικάνικου Ερυθρού Σταυρού
Ναυαγοσωστικές Σανίδες
Ναυαγοσωστικά Εφόδια που αναφέρονται στο Προεδρικό Διάταγμα 23/2000 για την λειτουργία Σχολών Ναυαγοσωστικής : σωσίβια , κυάλια , τηλεσκοπικοί σωλήνες , σημαίες κ.α.
Ιατρικός εξοπλισμός : φαρμακεία , Κούκλες για CPR , φορεία , απινιδωτές , pocket mask κ.α.
Εξοπλισμός Αυτόνομης Κατάδυσης
Εξειδικευμένος Ναυαγοσωστικός Εξοπλισμός από Αυστραλία και ΗΠΑ: rescue tube, rescue can, rescue reel κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: